fbpx

SEO – Sökmotoroptimering i Sundsvall

Öka ditt företags synlighet i Stockholm med omnejd på Google med SEO.


Kontakta oss

Vi hjälper företag i Sundsvall med SEO

SEO är en förkortning på Search Engine Optimization. Det handlar kort om hur väl din hemsida är optimerad mot sökmotorer. Den absolut största sökmotorn är Google som idag nyttjas av 90% av alla svenskars sökningar, så vill man synas för de i Sundsvall med omnejd eller för kunder i hela Sverige så är Google det absolut bästa och största marknadskanalen.

För att sökmotorer som Google ska bedöma hur de ska ranka din sida mot andras utgår de från över 200+ faktorer som alla kan ha en betydelse och inverkan på din rankingposition. Men SEO handlar kort och gott om hur väl din hemsida är optimerad mot dessa rankingfaktorer, om man t.ex vill synas på ”SEO Sundsvall” behöver man arbeta aktivt för att synas på denna sökfras.

Varför behöver jag arbeta med SEO i Sundsvall?

Idag Googlas det ungefär 55 miljoner gånger varje dag (i Sverige!) och alltfler använder Google dagligen för att hitta produkter eller tjänster. Genom att aktivt arbeta med att arbeta mot vissa sökord och sökfraser kan man arbeta sig uppåt i Googles sökresultat.

SEO Sundsvall

Lokal SEO i Sundsvall

Något av det absolut viktigaste när det kommer till SEO är att man behöver mäta sina framgångar. Genom att sätta upp spårning på hemsidan kan man ta få data som kan ge ert företag värdefulla insikter. Vi strävar alltid efter att ständigt rapportera de uppmätta reslutat för att ge ert företag bästa möjliga beslutsunderlag för att kunna utveckla er verksamhet.

Vad kostar SEO?

Kostnaden för SEO-tjänster kan variera kraftigt. De flesta företag som erbjuder SEO  erbjuder antingen SEO-arbete till ett månadsarvode eller i projektform eller som punkt/engångsinsatser. Väldigt ofta beror priset för SEO på företagets budget och mål.

För mindre företag som vill synas lokalt i Sundsvall kan det röra sig om några tusenlappar per månad och för större och medelstora företag som vill synas över hela Sverige så kan det landa på mellan tio tusen kronor upp till tjugo – trettiotusen kronor för månatligt SEO-arbete. Priset beror egentligen på vilken omfattning och vilken målsättning du har.

Behöver du hjälp med SEO?

Att arbeta med SEO kräver tålamod och långsiktighet. Det kan ta tid innan förändringarna på din hemsida ger resultat och ger dig höga positioner i sökresultaten. Men det kommer att vara värt det.


Kontakta oss

Organiska klick vs. betalda klick
90%
Klickar på de tre första sökresultaten
75%
Lokal sök
30%
Söker endast 1 eller 2 ord
45%

Hur lång tid tar SEO?

En förbättrad ranking i sökresultaten brukar ske på några veckor, men en topp-tre placering kan ta alltifrån en månad till mer än tre månader. Det beror också på hur hög konkurrensen är på Google på de sökord som passar dig. Lokal SEO i Sundsvall kan gå mycket fortare. Detta är något vi alltid förklarar för företag innan vi påbörjar SEO så att rimliga förväntningar skapas.

Vi berättar hur ni kan skapa tillväxt

På Searchfront fokuserar vi på mätbar digital marknadsföring, med målet att hjälpa våra kundföretag att göra resultat och växa. Vi mäter, testar och bevisar allt det vi gör och vi nöjer oss inte bara med ok resultat.

Vill du överge den traditionella marknadsföringen till förmån för en mer resultatdriven digital marknadsföring? Vi hjälper dig gärna!

Kontakta oss för gratis prisförslag

Vi återkopplar till dig inom 24 timmar.